Duitsland ontslaat bondscoach Hansi Flick na dramatische reeks

Bondscoach Hansi Flick moet het veld ruimen bij de Duitse nationale ploeg. Een zeer teleurstellende 1-4 nederlaag tegen Japan was de druppel die de emmer deed overlopen. De 58-jarige Flick had de nationale ploeg sinds 2021 onder zijn hoede. Duitsland hoeft zich als gastland niet te kwalificeren en speelt in de voorbereiding oefenduels. De ploeg kon daarin in de afgelopen periode verre van overtuigen. Zaterdag verloor het team voor eigen publiek van Japan.

Ook de oefeninterlands tegen BelgiĆ«, Polen en Colombia leverden geen zege op. Duitsland won alleen een wedstrijd tegen Peru. Een duel met OekraĆÆne eindigde in een gelijkspel (3-3). Het WK vorig jaar in Qatar verliep ook al teleurstellend. Duitsland werd in de groepsfase uitgeschakeld.

tromoto nv

Flick was voor zijn aanstelling als bondscoach trainer van Bayern MĆ¼nchen. In 2019 begon hij daar als interim-coach na het ontslag van Niko Kovac. Hij leidde de ploeg naar de Duitse titel en de eindzege in de Champions League. In april 2021 liet hij weten na het seizoen op te stappen, ondanks zijn nog doorlopende contract tot 2024. Niet veel later werd zijn aanstelling als bondscoach bekendgemaakt.

Telesport

Share article

Latest articles