Duur verlies Berdych, zege Murray

Tomás Berdych heeft zichzelf een slechte dienst bewezen op het ATP-toernooi in Valencia. De Tsjech verloor in de eerste ronde van de Spanjaard Pablo Andújar (3-6, 2-6) en mist daardoor een kans om punten te pakken voor de ATP World Tour Finals.

Andújar, woonachtig in de speelstad, gaf Berdych geen schijn van kans. De mondiale nummer 46 brak in beide sets twee keer de service van zijn als tweede geplaatste opponent, die afgelopen weekend nog het toernooi in Stockholm op zijn naam schreef.

Murray wint slechte partij
Andy Murray voldeed wel aan de verwachting door Jürgen Melzer te verslaan (6-3, 6-3), al ging het minder soepel dan de setstanden doen vermoeden. Beide spelers sloegen veel onnodige fouten en serveerden matig, waardoor de wedstrijd nooit kon boeien.

Murray verloor drie keer zijn opslag, maar stelde daar zes breaks tegenover op de service van Melzer. De Oostenrijker raakte zo over de kook van zijn matige spel dat hij zijn racket brak. Ook Murray was beslist niet in zijn element, maar de Brit trok na iets minder dan anderhalf uur wel de zege over de streep.

Concurrentie
Berdych hoopt nu met het oog op het eindejaarstoernooi in Londen dat de concurrentie weinig punten verzamelt. De Tsjech staat zevende in de tussenstand (beste acht kwalificeren zich), maar ziet veel gegadigden die op zijn positie azen.

Murray (Valencia), Milos Roanic (Basel), David Ferrer (Valencia) en Grigor Dimitrov (Basel) komen deze week in actie. Kei Nishikori is ook een kanshebber, maar hij is afwezig. De Japanner is niet fit.

Volgende week krijgen de tennissers op het masterstoernooi in Parijs de laatste kans om punten voor de ATP World Tour Finals (9-16 november) bij te schrijven.

nos.nl

Share article

Latest articles