‘Echte racer’ Verstappen hoopt op titel voor Hamilton

Als Max Verstappen moet kiezen wie morgen wereldkampioen Formule 1 wordt in Abu Dhabi dan kiest de Nederlander toch voor Lewis Hamilton. In de WK-stand tweede achter Nico Rosberg, op twaalf punten. ,,Maar als ook een ‘échte racer’ zijnde heeft Hamilton toch meer mijn voorkeur”, aldus Verstappen.

Rosberg zou hij niet het stempel ‘échte racer’ mee willen geven. Welk stempel wel? ,,Een racer… Maar goed, als Rosberg het wordt, maakt het me ook niet zoveel uit, hoor. Dan heeft hij toch wel op een of andere manier verdiend. En natuurlijk heeft ook Rosberg goede resultaten laten zien, dit seizoen. De laatste races was hij wat conservatiever, maar natuurlijk heeft hij dit jaar heel goed gedaan.”

In Abu Dhabi gaat het de hele week al over de tactiek, die beide Mercedes-coureurs gaan gebruiken. Zo zou Hamilton, morgen startend op pole-position, concurrent Rosberg expres op kunnen houden zodat de Duitser met de Red Bulls en de Ferrari’s moet gaan vechten. ,,Ik geloof er niet in dat Hamilton dat gaat doen”, aldus Verstappen. ,,Ik denk nog eerder dat hij juist zelf nog iets wil laten zien, ook al kan hij daar geen wereldkampioen mee worden. Dat hij Rosberg nog eerder 20 of 30 seconden los wil rijden.”

Verstappen, die gisteren tot twee keer toe zijn voorwiel blokkeerde in de laatste kwalificatieronde en morgen vanaf plaats zes start, heeft zelf ook nog iets te winnen. De vierde plaats in de WK-stand, waar Sebastian Vettel nu staat, vijf punten voor de 19-jarige Limburger van Red Bull Racing. ,,Vettel passeren zou een bonus zijn, maar ik zal er niet extra lekker door slapen of zo.”

Bron: ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter