QN Sport+ Television N.V.

Eddy Wilson wint Roger Boyce Elite Pro Classic

PARAMARIBO — “De buit is dik, dik, dik!” Earnie Eenig kan zijn geluk niet op na het succes van de afvaardiging van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB). Eddy Wilson heeft zondag de Roger Boyce Elite Pro Classic op Barbados gewonnen. In de wellness categorie kwam Militia Galimo als winnares uit de bus.

 

Ook de andere Surinamers lieten van zich spreken. Soepe Koese werd tweede achter Wilson en Fabian Wehl vijfde op het onderdeel bodybuilding. Bij zijn profdebuut wist Randall Haakmat op het onderdeel Classic Physique de tweede plek te bemachtigen. “Taking over the region big time“, laat de uitbundige Eenig zich nog ontvallen. Bij eerdere afvaardigen in onder meer Guyana en Frans-Guyana scoorde de SBWB ook altijd goed.

 

Op het onderdeel bodybuilding waren er zes deelnemers. Los van de drie Surinamers waren er twee bodybuilders van het gastland – Kirk Alleyne en Ramon Broomes – en één uit Nederland: Raylison Maria, die de derde plaats veroverde. Bij Classic Physique streed Haakmat met zeven anderen om de titel. Galimo troefde Everlyn Okinyi en Lynette Thompson van Barbados af in de wellness-categorie.

 

DTSNV

Vrijdag en zaterdag was Suriname ook al succesvol bij het debuut in de 49ste Centraal-Amerikaanse en Caribische kampioenschappen bodybuilding en fitness. Haakmat veroverde op beide dagen titels. Door vrijdag het onderdeel Classic Physique te winnen, bemachtigde hij zijn pro card. 24 uur verder was hij de beste op het onderdeel bodybuilding junior (tot 23 jaar).

Dwtonline.com