Edgar Davids bij debuut in Portugal direct van het veld gestuurd

OLHANENSE – Edgar Davids zal zijn debuut als trainer bij de Portugese derdeklasser SC Olhanense niet snel vergeten. ’The Pitbull’ werd namelijk van het veld gestuurd met een rode kaart.

De uitslag is iedereen meteen weer vergeten (0-0 uit bij Lusitano Ginasio Clube, red), maar zijn rode prent niet. Een incident na afloop van het bloedeloze gelijkspel tussen spelers van beide teams zorgde voor een opstootje, waar Davids zich ook mee zou hebben bemoeid. Dit melden Portugese media.

De trainer van Lusitano Ginasio Clube kreeg hier voor zijn rol een gele kaart voor, maar Davids een rode. Wat de 74-voudig Oranje-international exact heeft gedaan is vooralsnog niet helemaal bekend. Wel wilde Davids de plaatselijke pers in ieder geval niet te woord staan na afloop.

Sportief opzicht

Davids wordt de opvolger van trainer José Carlos Araújo die eind 2020 is vertrokken bij de club uit de Algarve.

Olhanense speelde van 2009 tot 2014 op het hoogste niveau van Portugal, maar sinds 2014 gaat het in sportief opzicht een stuk minder met de club. Momenteel staat Olhanense op de vierde plaats met 14 punten uit acht duels.

Hoofdtrainer

Het is niet voor het eerst dat Davids, 47 jaar, als hoofdtrainer werkt. Eerder dit hij deed bij Barnet FC, een kleine club in Engeland.

Davids was sinds de zomer als assistent-trainer in dienst bij eerstedivisionist Telstar. De voormalig middenvelder voetbalde onder meer bij Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles