Eerste SURIPROFS OEUVREPRIJS voor Ronald (Ro) Kolf

Op woensdag 13 mei, in de rust van de benefietwedstrijd Suriprofs – Jong Ajax, zal de Stichting Suriprofs voor het eerst in haar 15-jarig bestaan de SURIPROFS OEUVREPRIJS uitreiken. Deze eerste oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een voetballegende in Suriname: Ro Kolf. 

De Stichting Suriprofs is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen. Vanaf dit jaar zal er jaarlijks een SURIPROFS OEUVREPRIJS worden uitgereikt aan iemand die op een uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan hetgeen de Stichting Suriprofs nastreeft: het leveren van een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname en/of een belangrijke maatschappelijke rol vervullen voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland of Suriname. De SURIPROFS OEUVREPRIJS wordt dit jaar uitgereikt aan Ronald (‘Ro’) Kolf.

Ro Kolf, voetballegende
Ronald Wilfried Kolf (1939) speelt al ruim 40 jaar een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname. Stanley Menzo, voorzitter Stichting Suriprofs: “Als liefhebber, trainer, onderwijzer en vooral als mens heeft Ro Kolf bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in het algemeen maar ook sport als middel ingezet om jongeren te helpen op sociaal en maatschappelijk vlak. In Suriname is Ro Kolf reeds een voetballegende, op deze wijze willen wij hem eren en ook in Nederland de waardering bieden die hij verdient.”

Uitreiking tijdens Suriprofs – Jong Ajax
De SURIPROFS OEUVREPRIJS wordt op 13 mei aanstaande uitgereikt, in de rust van Suriprofs – Jong Ajax op sportpark de Toekomst. De wedstrijd wordt georganiseerd om fondsen te werven voor projecten in Suriname. Deze dag wordt gekenmerkt door ‘fatoe’ (plezier). Vanuit dit oogpunt worden er rond de wedstrijd meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een voetbalclinic voor de jeugd en een entertainmentprogramma rondom de wedstrijd. Meer informatie: www.suriprofs.nl

Share article

Latest articles