Eerste titel Nadal in Buenos Aires

Rafael Nadal heeft voor het eerst in zijn loopbaan de eindzege in Buenos Aires opgeëist. De gravelspecialist versloeg in de finale thuisfavoriet Juan Mónaco met 6-4, 6-1 en noteerde daarmee zijn 46ste titel op het gemalen baksteen.

Nadal en MĂłnaco begonnen hun partij onder regenachtige omstandigheden, waardoor de spelers na twee games alweer de kleedkamer opzochten en de baan een opknapbeurt kreeg.

Bij de les na onderbreking

Nadal was na de hervatting snel bij de les. Hij brak Mónaco op 3-3 en trok op 5-4 de set op eigen service gedecideerd naar zich toe.

In de tweede set stoomde Nadal snel door naar 4-0 en gunde hij zijn goede vriend MĂłnaco, met wie regelmatig in het dubbelspel uitkomt, nog Ă©Ă©n game.

Mónaco speelde zes keer eerder tegen Nadal en boekte één zege door een opgave van de Spanjaard, die de overige vijf ontmoetingen won.

Vilas in zicht

Het betekende voor Nadal de eerste titel sinds zijn eindzege vorig jaar op Roland Garros en de 65ste uit zijn loopbaan. Hij is nu nog drie graveltitels verwijderd van het record aller tijden van Guillermo Vilas.

Meeste graveltitels in open era

SPELER AANTAL
Guillermo Vilas (Argentinië) 49
Rafael Nadal (Spanje) 46
Thomas Muster (Oostenrijk) 40
Björn Borg (Zweden) 30
Manuel Orantes (Spanje) 30
Bron: ATP

nos.nl

Share article

Latest articles