QN Sport+ Television N.V.

Egan Bernal maakt debuut in Giro

AMSTERDAM – Wielerploeg Ineos Grenadiers heeft Egan Bernal en Pavel Sivakov (23) aangewezen als kopmannen voor de Giro d’Italia. De 24-jarige Bernal, in 2019 winnaar van de Tour de France, gaat zijn debuut maken in de Ronde van Italië.

Verder heeft Ineos Grenadiers drie Italianen opgenomen in de selectie voor de grote ronde: Filippo Ganna, Gianni Moscon en Salvatore Puccio. Bernals landgenoot Daniel Martinez, Jhonatan Narváez uit Ecuador en de Spanjaard Jonathan Castroviejo maken de ploeg compleet.

De 104e editie van de Giro gaat op 8 mei van start met een tijdrit over 8,6 kilometer in Turijn. De rittenkoers eindigt op 30 mei met een tweede individuele tijdrit, over ruim 29 kilometer naar Milaan.

Nibali startklaar voor Giro

Vincenzo Nibali is op tijd hersteld van een polsbreuk om zaterdag aan de start van de Giro d’Italia te staan.

Dat heeft zijn ploeg Trek-Segafredo maandagmiddag duidelijk gemaakt. „Het was een race tegen de klok voor mij, en ik ben heel blij dat ik die gewonnen heb”, zegt de Haai van Messina. Nibali liep de breuk aan zijn pols drie weken geleden op bij een valpartij tijdens de training.

„Ik heb na die val alleen maar gedacht aan op tijd fit worden voor de Giro. Ik heb niet de topvorm die ik hoopte te hebben en zal voorzichtig moeten koersen”, aldus de 36-jarige Italiaan. „Ik kan nu dan ook nog niet zeggen of ik voor een ritzege of voor het klassement kan gaan rijden.”

Naast Nibali, die de Giro in 2013 en 2016 op zijn naam schreef, zijn Bauke Mollema en de Italiaan Giulio Ciccone de twee andere Giro-kopmannen van Trek Segafredo.

 

 

Bron:Telegraaf.nl