QN Sport+ Television N.V.

Eigenaar Atalanta wil Chelsea ook overnemen van Abramovich

De Amerikaanse investeerder Stephen Pagliuca heeft interesse om Chelsea over te nemen van de Russische miljardair Roman Abramovich. Pagliuca wil deze week een bod op de Engelse voetbalclub doen. Hij is al mede-eigenaar van de Amerikaanse NBA-basketbalclub Boston Celtics en hij kocht zich eerder dit jaar in bij de Italiaanse voetbalclub Atalanta, waar de Oranje-internationals Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer spelen.

 

De Europese voetbalbond UEFA staat niet toe dat twee clubs van dezelfde eigenaar in een Europees toernooi spelen. Pagliuca moet dus mogelijk weer een deel van zijn aandelen in Atalanta verkopen als hij eigenaar van Chelsea wil worden. De Amerikaanse wenste de ’Blues’ alvast „veel succes” voor de return in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. De titelverdediger moet dinsdagavond in Madrid een achterstand van 3-1 zien goed te maken. „Ik hoop in de return op een comeback die de geschiedenisboeken in gaat.”

 

Abramovich maakte begin maart bekend dat hij Chelsea wil verkopen, als gevolg van de militaire inval van Rusland in Oekraïne. Kort daarna werd de zakenman vanwege zijn Russische connecties op een Britse sanctielijst gezet. Chelsea heeft daardoor nu met veel (financiële) restricties te maken.

 

DTSNV

De Amerikaanse bank Raine Group begeleidt het verkoopproces. Diverse partijen hebben al interesse getoond in de overname van de club, zoals de Amerikaanse familie Ricketts, die al eigenaar is van honkbalclub Chicago Cubs.

Telesport