Eind april testen met publiek bij volledige speelronde eredivisie

De clubs in het betaald voetbal hebben toestemming gekregen eind april als test publiek bij wedstrijden toe te laten. In de eredivisie gaat het om de speelronde op 23, 24 en 25 april. Over publiek bij de EK-duels in Amsterdam is nog geen duidelijk.

De thuisspelende eredivisieclubs mogen in speelronde 30 een beperkt aantal fans toegang geven. Die moeten wel kunnen aantonen dat ze geen corona hebben en een testbewijs overleggen.

Topduels Ajax-AZ en Feyenoord-Vitesse

De dertigste speelronde van de eredivisie begint op vrijdag 23 april met Willem II-RKC Waalwijk, waar maximaal 2.000 toeschouwers worden toegelaten. In het weekeinde is ook de topper Ajax-AZ, waar 7.500 fans kunnen plaatsnemen. De Amsterdammers kunnen in dat duel kampioen worden.

Bij Feyenoord-Vitesse kunnen 6.500 fans naar binnen.

Voetbalwedstrijden die gebruikt worden voor testen met publiek

DATUM WEDSTRIJD TOESCHOUWERS
23 april Willem II-RKC Waalwijk 2.000
24 april sc Heerenveen-PEC Zwolle 2.000
24 april PSV-FC Groningen 4.000
24 april Sparta Rotterdam-VVV Venlo 2.000
25 april Ajax-AZ 7.500
25 april ADO-Fortuna Sittard 1.700
25 april FC Emmen-Heracles Almelo 1.200
25 april FC Twente-FC Utrecht 4.000
25 april Feyenoord-Vitesse 6.500

De testen vinden plaats in het kader van de fieldlabs die de overheid al eerder liet plaatsvinden. Bij twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en onlangs bij de interland Nederland-Letland werd er getest met publiek in het stadion.

Bekerfinale op groot scherm in Gelredome en Arena

Eerder was al besloten dat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op 18 april zonder publiek gespeeld moet worden. De overheid heeft nu wel toestemming gegeven voor een test met publiek in het Gelredome en de Johan Cruijff ArenA.

In Arnhem mogen 3.000 fans de bekerfinale op een groot scherm volgen, in Amsterdam worden 5.000 mensen toegelaten.

Ook voor de breedtesport zijn testevenementen aangewezen. Handboogschieten, squash, zwemparadijzen, turnen, waterpolo, beachvolleybal en yoga staan op de lijst dieĀ dinsdag is verspreid.

 

 

Bron:Nos.nl

Share article

Latest articles