QN Sport+ Television N.V.

EK voorbij voor Duitse spits Gomez

Mario Gomez komt niet meer in actie voor Duitsland op het EK. De spits heeft zaterdagavond een spierscheuring opgelopen in de kwartfinale tegen Italië. Gomez moet weken revalideren.

Duitsland kwam aangeslagen uit de krachtmeting met de Italianen, die pas na achttien strafschoppen werd beslist. Middenvelder Sami Khedira viel al vroeg uit met een spierblessure en zijn vervanger Bastian Schweinsteiger hield knieklachten over aan de kwartfinale. Bondscoach Joachim Löw heeft het tweetal nog niet helemaal afgeschreven voor de halve finale van donderdag tegen Frankrijk of IJsland.

,,Het is erg bitter om in een cruciale fase van het toernooi sleutelspelers te missen”, zei Löw. ,,Vooral voor Mario is dit heel vervelend. Hij heeft de ploeg erg geholpen op het EK. We moeten de nieuwe situatie accepteren en oplossingen vinden. We hebben een sterke selectie. Ik heb het het volste vertrouwen in alle spelers. Ik kijk uit naar de halve finale in Marseille.”

Mats Hummels kan zeker niet tegen het gastland of IJsland voetballen. De verdediger kreeg tegen Italië zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst.

Bron: ad.nl