QN Sport+ Television N.V.

El Clásico nadert: Koeman kiest voor Memphis en Fati tegen Real Madrid

Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben een basisplaats in El Clásico tegen Real Madrid. Luuk de Jong begint op de reservebank, Ansu Fati krijgt voorin de voorkeur.

Voor Ronald Koeman wordt het zijn derde Clásico als Barcelona-trainer. Zijn eerste twee pogingen leverden vorig seizoen een nederlaag op. Voor de Barcelona-supporters is het bovendien een vreemde dag. Het wordt de eerste Clásico sinds 2003 zonder Lionel Messi.

De voorhoede bestaat uit Fati, Memphis en Sergiño Dest, die opnieuw als rechtsbuiten speelt in de 4-3-3-formatie van Koeman. Op het middenveld staat de piepjonge Gavi (17) aan de aftrap, met Frenkie de Jong en Sergio Buquets achter zich. Achterin is Jordi Alba fit genoeg om te starten.

Real Madrid begint met jonge vleugels aan het duel in Camp Nou. Vinícius Júnior en Rodrygo flankeren spits Karim Benzema, aangezien Eden Hazard nog niet fit genoeg is om te starten. Hetzelfde geldt voor Dani Carvajal; Lucas Vázquez vervangt hem op de rechtsbackpositie. Op het middenveld staat het vertrouwde trio Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric.

vi.nl