QN Sport+ Television N.V.

Elftal van de Groepsfase: Italië, België en Oranje domineren

Italië is de hofleverancier van het VI Elftal van de Groepsfase. La Squadra Azzurra levert vier spelers af aan het team van uitblinkers in de eerste ronde van het EK.

Ciro Immobile en Domenico Berardi maakten indruk in de Italiaanse voorhoede. Zij bezorgden de ploeg van bondscoach Roberto Mancini na twee duels al een ticket voor de knock-outfase en kregen in de derde wedstrijd daarom rust. Hetzelfde geldt voor Manuel Locatelli, die met zijn gemiddelde van een 7,5 alleen Kevin De Bruyne boven zich moet dulden in het spelersklassement. Leonardo Spinazzola completeert het Italiaanse viertal.

 

België is met drie spelers ook goed vertegenwoordigd. De Bruyne wordt in zijn rug gesteund door Thomas Meunier en Dedryck Boyata, die met name in hun eerste wedstrijd imponeerden. Romelu Lukaku valt nét buiten het elftal, omdat hij een relatief laag cijfer kreeg voor zijn optreden tegen Denemarken. Paul Pogba viel in het duel met Hongarije wat tegen en grijpt daardoor ook net naast een plaats in dit sterrenensemble.

Op het middenveld is wel plaats voor twee Oranje-internationals. Georginio Wijnaldum is met zijn drie doelpunten én enorme loopvermogen van grote waarde voor het Nederlands elftal, terwijl Frenkie de Jong de ploeg vooral makkelijker laat voetballen. Luka Modric kreeg voor zijn hoofdrol in het cruciale duel van Kroatië met Schotland het hoogste cijfer tot nu toe, dankzij zijn 8,5 staat hij alsnog in het Elftal van de Groepsfase.

vi.nl