QN Sport+ Television N.V.

Emotioneel bericht Aké: vader minuten na eerste CL-goal overleden

De eerste Champions League-treffer van Nathan Aké is extra bijzonder geweest. De 26-jarige verdediger van Manchester City kopte raak tegen RB Leipzig. Een dag later maakt de Nederlander in een emotioneel bericht bekend dat zijn vader kort na de treffer overleed.

In een doelpuntrijke Champions League-wedstrijd opende Aké woensdag de score door uit een hoekschop van Jack Grealish de bal tegen de touwen te koppen. Het werd uiteindelijk 6-3 in het Etihad Stadium. Aké zal rond de wedstrijd met zijn gedachten ook bij zijn vader zijn geweest. ‘De afgelopen weken waren de zwaarste uit mijn leven’, schreef de verdediger op Instagram.

De vader van Aké was ernstig ziek en er was geen behandeling meer mogelijk. ‘Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn verloofde, familie en vrienden. Gisteren maakte ik na een moeilijke tijd mijn eerste Champions League-goal en slechts een paar minuten daarna overleed mijn vader in het bijzijn van mijn moeder en broer.’

Misschien was het voorbestemd, denkt Aké. ‘Mij aanschouwen op het veld maakte hem altijd trots en blij. Ik weet dat je altijd bij me bent en je zal altijd een plekje in mijn hart hebben. Deze is voor jou, pap.’

vi.nl