Engeland boekt ruime zege

Engeland heeft donderdag de tweede groepswedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap moeiteloos gewonnen. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson versloeg San Marino op Wembley met royale cijfers: 5-0. De Britten, die eerder met 2-0 wonnen van Zwitserland, staan er daardoor met 6 punten in poule E goed voor.

Phil Jagielka opende in de 24e minuut de score namens de Britten. Uit een strafschop verdubbelde Wayne Rooney vlak voor de rust de marge (2-0). Kort na de pauze zorgde Danny Welbeck voor 3-0. Andros Townsend en opnieuw Rooney, via verdediger Alessandro Della Valle, voerden de score verder op (5-0).

Engeland vervolgt de kwalificatiestrijd zondag in en tegen Estland, dat donderdag met 1-0 verloor bij Litouwen. Estland staat daardoor nog steeds op 3 punten, Litouwen belandde evenals Engeland op 6 punten.

Zwitserland incasseerde in en tegen Slovenië de tweede nederlaag (1-0). Milivoje Novakovic scoorde in de 79e minuut uit een strafschop. Daardoor staat Zwitserland evenals San Marino nog op 0 punten.

AD.nl

Share article

Latest articles