Engelse vraagtekens bij Kuipers

De Engelse media wijzen Björn Kuipers niet als hoofdschuldige aan na de Champions League-uitschakeling van Chelsea, maar zetten wel vraagtekens bij het optreden van de Oldenzaler én zijn team.

„Zijn assistent had een perfect zicht op de overtreding van Edinson Cavani op Diego Costa vlak voor rust”, zegt de Daily Mail over de niet gegeven strafschop voor de Londenaren vlak voor rust. „Zo kun je je afvragen wat het nut is van de vijfde en de zesde official. Ze hebben alle ruimte om de situatie goed in te schatten, maar hun aanwezigheid maakt het verschil niet.”

Naast de niet gegeven strafschop aan Chelsea en de wél gegeven rode kaart aan Zlatan Ibrahimovic werden ook de niet gegeven rode kaarten benadrukt. „Kuipers stuurde Ibrahimovic resoluut weg, maar verzuimde David Luiz rood te geven na zijn elleboog jegens Diego Costa”, aldus The Sun.

„En diezelfde Costa had zijn tweede gele kaart moeten krijgen na zijn overtreding op Thiago Silva”, vindt de Daily Express. Waar Ibrahimovic sowieso het eerste duel van Paris Saint-Germain in de kwartfinale mist, kan Luiz gewoon spelen.

The Mirror vindt dat de spelers van Chelsea het leven voor de scheidsrechter onmogelijk maakten. „Maar Kuipers moet zich afvragen in hoeverre hij zich liet beïnvloeden door het gedrag van negen protesterende Chelsea-spelers”, aldus de Daily Star.

Telegraaf.nl

Share article

Latest articles