Enorm enthousiasme onder jeugdige deelnemers op dag 1 van de Real Madrid Foundation Clinics

De kickoff van de Real Madrid Foundation Clinics 2023 in samenwerking met QN Sports heeft op maandag 21 augustus plaatsgevonden in het Franklin Essed stadion. Ondanks de felle zon in het begin voor een onaangename hitte zorgde, was het plezier zowel op het veld als erbuiten duidelijk merkbaar.

tromoto nv

Omstreeks een uur of 4 was het de beurt aan de jongens en meisjes onder 10 en 12 jaar om er het beste van te maken. Oefeningen zoals het controleren en passen van de bal, jongleren en afronden op doel vonden plaats onder veel plezier en dat is waar het in de 1ste instantie ook om moet gaan volgens supervisor Bryan van den Bergh.

Omstreeks 17.45 uur waren de wat oudere deelnemers (u – 14) aan de beurt; met de zon minder hoog aan de hemel gingen de jongens vergezeld door de veelbelovende Shanika Kertowidjojo er erg geconcentreerd tegenaan. Onder toezicht van Alberto Gimenez, Bryan van den Bergh en de 5 geselecteerde lokale coaches probeerden de deelnemers zich van hun beste zijde te laten zien en de vermoeidheid was aan het einde van de sessie duidelijk merkbaar.

 

Uit de intervieuws met verscheidene deelnemers is duidelijk gebleken dat er volop genoten is van de 1ste dag; vol enthousiasme is er aangegeven dat zij gelijk het een en ander bjgeleerd hebben en reikhalzend uitkijken naar de 2de dag van de Real Madrid Foundation Clinics 2023.

Vanwege de felle zon starten de clinics voor de jongere deelnemers ingaande dinsdag 22 augustus een uur later (17.00 uur), gevolgd door de groep van onder de 14 jaar (18.45 uur).

Share article

Latest articles