Enorme dreun voor City: dirigent De Bruyne lang afwezig

Kevin De Bruyne kan door een hamstringblessure vier tot zes weken niet in actie komen voor Manchester City. Dat bevestigde manager Pep Guardiola vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het FA Cup-duel met Cheltenham Town (League Two).

Tijdens de 2-0 thuiszege van Manchester City op Aston Villa moest de Belg met een pijnlijke grimas naar de kant. Vanaf woensdag waren de zorgen er al over een flinke blessure.

Vrijdag bevestigde Guardiola het slechte nieuws. ‘Dit is een flinke klap, maar we moeten verder kijken’, aldus Guardiola. ‘We zullen wat anders moeten bedenken’, aldus Guardiola, die tevens aangaf dat verdediger Kyle Walker door heupklachten voorlopig niet beschikbaar is. Ook Nathan AkĂ© is nog niet hersteld van zijn klachten. Aymeric Laporte en Eric Garcia zijn wel weer fit. Spits Sergio AgĂŒero is nog steeds niet van de partij, hij testte positief op corona.

Guardiola krijgt het dit seizoen flink te verduren. Behalve een corona-uitbraak heeft hij ook al het hele seizoen met de nodige blessures in zijn selectie te maken. Geen verrassing, meent hij. ‘Dat we om vijf wissels in de Premier League vroegen had een reden. In de FA Cup mag dat wel, maar het moet altijd. En ik zeg dit niet omdat Kevin er nu uitligt, er zijn zoveel spelers met blessures. En als dat zo doorgaat, gaan de fans te vaak spelers die ze willen zien missen. Er zijn simpelweg te veel wedstrijden
’

De afwezigheid van De Bruyne komt juist op het moment dat City weer in vorm is. Aan de hand van de Belg werd de voorbije weken een prima serie neergezet, waardoor de ploeg van Guardiola in de Premier League op de minste verliespunten staat. De vraag is of dat zo blijft gedurende de afwezigheid van de belangrijke Belg. Tijdens zijn afwezigheid staan immers onder meer de krakers tegen Liverpool en Spurs op het menu.

vi.nl

Share article

Latest articles