Er zijn dingen veranderd, maar daar lijd ik echt niet onder

Andrés Iniesta maakt zich geen zorgen over zijn toekomst als (basis)speler van Barcelona. Het afgelopen seizoen zat de sierlijke middenvelder vaker dan hem lief is op de bank en dat wierp in Spaanse media de vraag op in hoeverre coach Luis Enrique het nog in hem ziet zitten. “Ik lijd echt niet onder zijn manier van spelen”, zegt Iniesta in El Mundo Deportivo.

Feit is echter dat de international het afgelopen seizoen slechts tot negentien basisplaatsen in de Primera División kwam. Dat gebeurde hem sinds het seizoen 2003/04 nooit meer. “Ik heb vorig jaar van alles meegemaakt, maar ik denk niet dat ik een slecht jaar heb gedraaid”, zegt Iniesta. “Het klopt dat er een aantal dingen zijn veranderd, maar in mijn optiek is dat niks negatiefs.”

Toch zegt el Ilusionista, die komend seizoen de aanvoerdersband draagt, zich te willen verbeteren. “Ik ben nu een van de oudere jongens. Het betekent dat ik hier al een tijdje rondloop. Dat is wat ik altijd heb gewild. Ik voel me goed op mijn plek bij deze club. En als aanvoerder wordt er iets meer van mij verwacht. Ik moet mijn individuele belangen soms laten varen voor het teambelang. Aanvoerder zijn gaat over veel meer dan alleen voetbal.”

Bron : Voetbalzone.nl

Share article

Latest articles