Erik ten Hag voorziet grote toekomst Ryan Gravenberch

AMSTERDAM – Ryan Gravenberch heeft dit seizoen een sensationele ontwikkeling doorgemaakt en is een onbetwiste basisspeler geworden op zijn achttiende. Hij lijkt voorbestemd om, zoals veel Ajax-talenten voor hem, door te groeien naar de wereldtop en de Amsterdamse clubkas op termijn voor tientallen miljoenen te gaan spekken.

„Ryan maakt een mooie ontwikkeling door, wordt dominant, geeft ons aanvalsspel vorm, schakelt goed om, maar maakt ook zijn goals”, looft trainer Erik ten Hag het pareltje uit de Ajax-opleiding. „Ryan is niet heel uitbundig, maar zeker van zichzelf en stabiel. Hij weet wat hij kan en houdt van voetbal.”

Volgens de trainer heeft Gravenberch zijn plekje bemachtigd. „Hij is opgeschoven in de hiĂ«rarchie. In het eerste jaar dat ik hier was, heb ik hem al bij de groep gehaald. Hij is echt onderaan begonnen in de kleedkamer. Het is een heel proces geweest. Langzaam maar zeker is hij zich naar boven aan het werken. Maar hij blijft zichzelf. En met zijn mooie lach kan hij alles weglachen.”

Ten Hag waagt zich niet aan een vergelijking met Frenkie de Jong. „Je moet spelers niet vergelijken. Ieder bewandelt z’n eigen route en als hij hard werkt en de goede keuzes maakt, bezit Ryan de potentie om een wereldster te worden.”

Telesport

Share article

Latest articles