QN Sport+ Television N.V.

Eugène Verwey moet Inter Moengotapoe weer kampioen maken

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Het doel is het kampioenschap.” Dat zegt Eugène Verwey, die begin november is aangesteld als de hoofdcoach van Inter Moengotapoe. Die taak zal hij samen moeten volbrengen met Hesron Jeroe, die het afgelopen seizoen abrupt stopte bij de Politie Voetbalvrienden (PVV). Met een goede instelling denkt de hoofdcoach dat het doel zeker haalbaar is gezien de spelersgroep waarover hij beschikt.

Aanvankelijk had Verwey het voetbal vaarwel gezegd. “Ik had eigenlijk niet meer gedacht dat ik weer op het veld zou staan. Na de laatste perikelen met Natio had ik, vanwege de manier hoe dingen eraan toe zijn gegaan, geen zin meer in”, bekent de coach in gesprek met de Ware Tijd. Hij verwijst naar de periode toen hij assistent was van ex-bondscoach Dean Gorré.

 

Na wekenlang te hebben gesproken, heeft Ronald Kwassie, ondervoorzitter van Inter Moengotapoe, hem toch kunnen overhalen. “Hij heeft me benaderd en mij kunnen overtuigen dat wij gaan voor een goede zaak”, aldus Verwey. “Hij heeft vertrouwen naar mij toe uitgestraald, waarna ik toch overstag ben gegaan om de job aan te nemen.”

Stabiele selectie

Verwey is erg goed ontvangen door de spelersgroep. Het voordeel dat hij heeft, is dat hij door zijn hoedanigheid als bondscoach of assistent zeker 70 tot 80 procent van de spelers al kent. Een aantal van hen heeft in andere settings ook al onder hem gewerkt. Dat is een pluspunt bij het nastreven van de gestelde doelen.

 

Maar de coach wijst erop dat om kampioen te worden het van belang is dat de trainingen optimaal worden bezocht en dat de spelers hard hun best doen. “De randzaken zijn in orde en het bestuur doet er alles aan, dus het ligt nu aan de spelers. Als de spelers voldoen, moeten wij hetgeen wij voor ogen hebben zeker kunnen halen”, verwacht Verwey.

Hij heeft zich niet beziggehouden met het aantrekken van nieuwe spelers. “Dat heb ik overgelaten aan het bestuur. Ik heb mij niet ermee bemoeid. Ik weet dat er twee of drie jeugdspelers erbij zijn gehaald, maar voor de rest beschikt Inter over een stabiele selectie.”

 

DTSNV

Hesron Jeroe

De nieuwe coach is ook ingenomen met Hesron Jeroe als assistent. “Ik vind hem een geweldig mens en dat zeg ik op basis van zijn kennis, kunde en vooral de ervaring die hij heeft met de club”, motiveert hij. Verwey wijst erop dat Jeroe jaren als speler, maar ook als coach heeft gediend bij de Moengonese club en in beide hoedanigheden het kampioenschap met Inter heeft behaald.

Ook kunnen de twee goed met elkaar over weg. “Het meest belangrijke is dat wij één taal praten. Toen ik hem mijn manier van aanpak heb gepresenteerd, heeft hij niet lang gewacht omdat hij zich kon terugvinden in mijn visie.” Als keeperstrainer heeft Verwey voor de ervaren Joël Assad gekozen. Volgens de coach vormt de technische staf een sterke cohesie waarbij eenieder goed ervan doordrongen is wat zijn taken zijn.

Inter Moengotapoe, dat vorig seizoen lange tijd leek te koersen naar het kampioenschap in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond tot een terugval in de slotfase, stond afgelopen competitie onder leiding van Jozef Joekoe. Hij zei desgevraagd tegen de Ware Tijd zijner tijd in te zullen gaan op zijn vertrek. Ook de clubleiding was niet happig om te reageren op de beëindiging van het dienstverband met Joekoe.

Dwtonline.com