FA-topman Dyke voorspelt arrestatie Blatter

Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, durft er bij de bookmakers geld op te zetten dat Sepp Blatter binnenkort wordt gearresteerd. Ook voorspelde hij vrijdag in een interview in dagblad The Guardian dat de aftredende voorzitter van de FIFA tot een eerder vertrek zal worden gedwongen. ‘Binnen een paar maanden.’

Op de vraag of hij een arrestatie van Blatter voorziet antwoord de Engelsman volmondig ‘ja, daar zou ik mijn geld op inzetten’.

Dat betekent volgens Dyke niet dat de problemen van de wereldvoetbalbond dan voorbij zijn. ,,Het grote gevaar is nu dat je een Blatter II aan de macht krijgt, terwijl het noodzakelijk is de structuur van de organisatie in wortel en tak te veranderen. Blatter zal die hervorming niet leiden, dat kan echt niet. Hij is trouwens dan al weg. Hij kan niet blijven zitten. Het eerste wat je leert als je een organisatie runt, is dat op het moment dat je zegt dat je weggaat, je al weg bent.”

De oud-journalist vertelde dat de val van Blatter hem de mooiste week van zijn leven heeft bezorgd sinds hij de BBC verliet in 2004. Dyke nam afstand van de suggesties dat Engeland het WK van 2018 of 2022 zou kunnen krijgen als het wegens bewezen corruptie op een herstemming zou aankomen.

De FA-baas vond de actie van Londense burgemeester Boris Johnson, die het land meteen aanprees als geschikte vervanger, niet slim. ,,Nee. Het lijkt nu dat we het allemaal doen voor eigen gewin. Het WK van 2018 zal niet in Engeland zijn en dat van 2022 al helemaal niet.” Dyke toonde geen spijt van zijn opmerking dat de Qatarese organisatoren ,,nog minder goed zullen slapen” nu de FBI ook onderzoek doet naar de gang van zaken rond de toewijzing van die WK’s.

Bron: ad.nl

Share article

Latest articles