Fabregas rijdt 100 km te hard en is rijbewijs kwijt

Cesc Fabregas is zijn rijbewijs voor een half jaar kwijt nadat hij bijna honderd kilometer te hard reed op de weg ter hoogte van het Britse graafschap Surrey. De middenvelder van Chelsea reed 177 kilometer per uur op een stuk waar de snelheidslimiet 80 kilometer per uur is.

Fabregas werd door een agent met een snelheidscamera betrapt. De 28-jarige Spanjaard werd vervolgens direct door de rechter veroordeeld tot het betalen van een boete van 1000 pond (1350 euro). Ook moet hij opdraaien voor de overige kosten zoals de rechtbankkosten en de expert die de camera moest nakijken. In totaal komt het verschuldigde bedrag daardoor neer op 2560 pond (3456 euro). Daarnaast kreeg Fabregas zoveel punten op zijn rijbewijs, dat hij dat voor zes maanden kwijt is.

De advocaat van Fabregas vindt dat de voetballer te zwaar gestraft wordt. ,,Hij heeft zijn lesje geleerd. Hij heeft oprecht spijt. Dit is niet iemand die vaker voor de rechter is verschenen voor snelheidsovertredingen, door rood rijden of rijden zonder rijbewijs. Maar dat is niet terug te zien in deze zaak. Ik kan je zeggen dat hij dit nooit meer zal doen”, zei de raadsman tegenover Get Surrey.

De rechter had echter geen boodschap aan het pleidooi van de advocaat. ,,Wat betreft de boete: als voetballer verdient hij vast veel geld. Onder deze omstandigheden zie ik dan ook niet in waarom een boete van 1000 pond niet geschikt zou zijn”, aldus rechter William Ashworth.

Bron: ad.nl

Share article

Latest articles