Fans wachten vergeefs op Suarez in Montevideo

Een bizarre vertoning van afgelopen nacht heeft nog maar eens aangetoond dat de zaak-Suarez de gemoederen in Uruguay flink bezighoudt. Zo’n duizend fans van de Uruguayaan wachtten vannacht vergeefs op de luchthaven van Montevideo. Waar de bedoeling was de van het WK verbannen spits een warm onthaal te geven, bleek de Liverpool-spits nog in Brazili√ę te zitten.

Suarez hoorde donderdag de schorsing die hij kreeg opgelegd voor het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini: negen interlands schorsing, vier maanden complete uitsluiting van voetbalgerelateerde bezigheden bij zijn club en de nationale ploeg en een boete van ruim tachtigduizend euro.

In Uruguay stak direct een storm van kritiek op. Niet aan het adres van Suarez, maar jegens de FIFA. De straf zou veel te zwaar zijn en zijn ploeggenoten en de Uruguayaanse voetbalbond trokken zelfs het bijten zelf in twijfel. Ook de Uruguayaanse president José Mujica verdedigde Suarez en even werd in eigen land zelfs gedacht aan een algehele WK-boycot. Inmiddels is de Uruguayaaanse voetbalbond al in beroep gegaan tegen de schorsing, maar blijft de Uruguayaanse verontwaardiging groot.

Bevestiging
Aangenomen werd dat Suarez ondanks het beroep richting vaderland zou vertrekken. Vandaar dat de aankomsthal vol stond met fans die hem een hart onder de riem wilden steken. Zover kwam het niet. De Uruguayaanse voetbalbond meldde dat de aanvaller immers nog gewoon in Brazili√ę zat. Suarez kwam dus nooit opdagen, of moet zijn weggeleid zonder dat iemand het gezien heeft. Het is onduidelijk of Suarez op korte termijn alsnog terugreist naar zijn vaderland.

Zijn werkgever Liverpool, flink getroffen door de schorsing, heeft aangegeven nog niet openbaar te willen reageren op het voorval. Pas als het vonnis van de FIFA volledig is bestudeerd, komt de roemruchte club met een statement over Suarez. De Uruguayaan beet voor de derde keer in zijn loopbaan een tegenstander.

Uruguay moet het zaterdag zonder Suarez in de achtste finales opnemen tegen Colombia. Dat duel staat onder leiding van de Nederlander Björn Kuipers.

Liverpool
Volgens de Engelse kwaliteitskrant¬†The Times¬†overweegt Suarez’ werkgever Liverpool een rechtszaak tegen de FIFA. De club is woedend dat het wordt gedupeerd voor een fout die de aanvaller beging in dienst van zijn land. Bovendien is de strafmaat volgen¬†The Reds¬†buiten alle proporties.

Een nieuwe rage aan de Copacabana: voor een reclamezuil op de foto met een 'bijtende' Luis Suarez. Adidas heeft al aangekondigd tijdens het WK geen promotie meer te doen met Suarez als uithangborgd.
Een nieuwe rage aan de Copacabana: voor een reclamezuil op de foto met een ‘bijtende’ Luis Suarez. Adidas heeft al aangekondigd tijdens het WK geen promotie meer te doen met Suarez als uithangborgd.

vi.nl

Share article

Latest articles