Farrar wint derde etappe in Peking

De Amerikaan Tyler Farrar heeft zondag de zege in de derde etappe van de Ronde van Peking opge√ęist. Na een rit over 176 kilometer van Peking naar Qianjiadian troefde hij de Sloveen Luka Mezgec, winnaar van de openingsetappe, en de Belg Nikolas Maes af.

Na 26 kilometer ontstond er een groepje van zes vluchters met onder anderen Karsten Kroon. De renners pakten een maximale voorsprong van 4.20. Maar onder aanvoering van de ploeg van leider Gilbert en Giant-Shimano liep de marge terug. Zo’n 13 kilometer van de streep was iedereen teruggehaald.

Op de laatste beklimming van de dag volgden nog diverse aanvallen, maar niemand kwam weg. In de sprint was Farrar de beste. Het was de eerste zege van het seizoen voor de Amerikaan. Moreno Hofland kwam als vierde over de finish. De broers Danny en Boy van Poppel arriveerden achter elkaar als zevende en achtste.

Gilbert behoudt leiding

De Belg Philippe Gilbert, zaterdag de beste in de tweede rit, behield zijn leidende positie in het algemeen klassement.

De etappe werd zaterdag door de slechte luchtkwaliteit ingekort. Zondag zag het er opnieuw niet goed uit. Maar omdat de situatie verbeterde, gingen de renners toch van start.

nos.nl

Share article

Latest articles