QN Sport+ Television N.V.

FC Barcelona betaalt 13,5 miljoen euro aan fiscus

FC Barcelona heeft zijn problemen met de belastingdienst in de zaak-Neymar opgelost. Hoewel de Catalaanse club nog altijd benadrukt dat zeker niet bewust gefraudeerd heeft, heeft het een deal gesloten met de fiscus. FC Barcelona maakt 13,550,830,56 euro over naar de belastingdienst, meldt de club.

Eerder deze maand werd FC Barcelona officieel in staat van beschuldiging gesteld van belastingontduiking rond de transfer van Neymar. De club liet aanvankelijk weten dat het 57,1 miljoen euro betaald had voor de spits, maar in werkelijkheid ging het om een transfersom van ruim 86 miljoen euro. De Spaanse fiscus meende daardoor inkomsten te zijn misgelopen. De hele kwestie leidde ertoe dat Sandro Rosell opstapte als voorzitter van de Catalaanse club, zijn werkzaamheden zijn overgenomen door Josep Maria Bartomeu.

In een verklaring op de eigen website benadrukt Barça dat het zich van geen kwaad bewust is. Wel erkent het dat enkele gegevens ‘anders geïnterpreteerd’ kunnen worden. Om de ‘goede naam van de club te verdedigen’, hebben de Catalanen toch besloten het bedrag van ongever 13,5 miljoen euro te betalen.

Bron : FC Update