QN Sport+ Television N.V.

FC Barcelona vs Manchester City: wist u dat

1. Manchester City heeft nog nooit een officiële wedstrijd gespeeld  in het Camp Nou stadion, maar wel twee vriendschappelijke wedstrijden.

2. Middenvelder Touré Yayá keert terug naar zijn ouwe huis waar hij  tussen 2007 en 2010 speelde.

3. • De eerste wedstrijd was in 1974 toen FC Barcelona hun  75 jubileum vierde en Barcelona won ook die ontmoeting met 3-2 te winnen. De tweede was de Gamper in 2009  won dat Man City  met 1-0. Ze kwamen ook twee keer in het oude Les Corts stadion dat was in 1952 en 1957, met Barça won beide keren respectievelijk met 5-1 en 3-2.

4. FC Barcelona won de eerste wedstrijd met 2-0 . Op de acht keer dat ze een dergelijke achterstand te hebben verdedigd in Europa in het Camp Nou, hebben ze altijd gekwalificeerd voor de volgende ronde.

5.  Bij winst vanavond zal  Barcelona voor de zevende keer op rij naar de kwartfinale gaan .

6.  Barcelona heeft tot nu toe 27 keren tegen Engelse teams thuis gespeeld waarvan ze 15 keren als winnaar uit de bus kwamen 10 keren gelijk en slechts twee verloren.

7. Lionel Messi De Argentijn is de all-time record doelpunt in deze ronde van de competitie met 16 doelpunten in 17 wedstrijden.

8. Manchester City hoofdtrainer Manuel Pellegrini wordt opgeschort. De Chileense is erin geslaagd 22 wedstrijden tegen Barça de loop der jaren, met vier overwinningen, vier gelijke spelen en 14 nederlagen.

9. Vanavond scheidsrechter is van Frankrijk Stephane Lannoy. Hij heeft drie wedstrijden voor Barça official en de Catalanen hebben altijd gewonnen met hem de leiding. De laatste keer was dit seizoen de 1-0 zege op Celtic in de groepsfase.

10. Lannoy was ook de scheidsrechter in 2011 bij Manchester City vs Bayern München toen Man. City met 2-0 won.