QN Sport+ Television N.V.

Federer komt op stoom in Brisbane

Roger Federer heeft probleemloos de halve finales van het ATP-toernooi in Brisbane bereikt. De als eerste geplaatste Zwitser was binnen 39 minuten klaar met de Australische wildcardspeler James Duckworth: 6-0, 6-1.

De verliezend finalist van 2014 moest in de vorige ronde nog alle zeilen bijzetten tegen John Millman, maar tegen Duckworth was Federer los. De 33-jarige Zwitser liet geen spaan heel van zijn 22-jarige tegenstander, die in de zestien minuten durende eerste set maar zes punten maakte.

Twee aces per game

Federer verslapte niet in de tweede set. Hij strooide met forehand- en backhandwinners en sloeg twaalf aces in totaal, goed voor een gemiddelde van twee aces per game.

De als vierde geplaatste Grigor Dimitrov is Federers tegenstander in de halve eindstrijd. “Een mooi duel. Samen met een aantal andere jongens is hij de toekomst van het tennis”, zei Federer, die zijn vorige twee duels met Dimitrov won.

De andere halve finale gaat tussen de als derde geplaatste Canadees Milos Raonic en de als tweede geplaatste Japanner Kei Nishikori.

nos.nl