Federer naar Zwitserse kwartfinale Wimbledon

Roger Federer heeft vandaag op Wimbledon de kwartfinales bereikt. De Zwitser, zevenvoudig winnaar van het Londense grandslamtoernooi, versloeg de Spanjaard Tommy Robredo in drie sets: 6-1 6-4 6-4.

In de strijd om een plaats in de halve finales neemt Federer het op tegen zijn landgenoot Stan Wawrinka. De winnaar van de Australian Open, als vijfde geplaatst op Wimbledon, versloeg de Spanjaard Feliciano Lopez in drie sets: 7-6 (5) 7-6 (7) 6-3. Federer is de nummer 4 van de plaatsingslijst.

Federer constateerde tevreden dat hij weer een stap dichter bij zijn achtste titel is gekomen. ‘Mijn spel is tot nu toe goed. Het loopt zoals het moet lopen en de finish komt steeds dichterbij’, sprak hij in afwachting van de voetbalwedstrijd tussen Zwitserland en Argentinië op het WK voetbal. ‘Ik ga zeker kijken. Voor een klein land doen we het erg goed in de sport. Hopelijk kunnen onze voetballers Argentinië verslaan en dat er twee Zwitsers in de kwartfinales staan op Wimbledon zal ook niet al te vaak gebeuren.’

ad.nl

Share article

Latest articles