Federer ook vlot langs Nishikori

Roger Federer heeft ook zijn tweede partij in groep B van de ATP World Tour Finals gewonnen. De als tweede geplaatste Zwitser, die zijn zeventigste overwinning van het seizoen boekte, rekende ook overtuigend af met Kei Nishikori: 6-3, 6-2.

De als vijfde ingeschaalde Japanner had zondag Andy Murray nog verrassend geklopt, maar kon niet opnieuw voor een sensatie zorgen. Hij kreeg tegen Federer wel de eerste breakkansen, maar kon ze niet verzilveren. De Zwitser had beide met agressief spel weggewerkt en was in zijn ritme gekomen.

De zesvoudig toernooiwinnaar, die vorig jaar niet verder reikte dan de laatste vier, denderde vlot door en moest alleen in de achtste game van de tweede set nog een Japans breakpoint van het bord werken.

In 2014 stonden Federer en Nishikori twee keer eerder tegenover elkaar. In Miami was Nishikori de sterkste, op het gras van Halle kwam Federer als winnaar uit de strijd.

Halve finales

Wanneer de Canadees Milos Raonic er vanavond in slaagt om een set te winnen van Andy Murray is Federer al zeker van een plek in de halve finales.

Zondag had Federer Raonic, de andere debutant in de groep, ook al in twee sets kansloos gelaten.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter