Federer roept op tot meer geld voor dopingbestrijding in tennis

Roger Federer vindt dat er in het tennis meer geïnvesteerd moet worden in de bestrijding van doping.

“Ik vind het moeilijk te begrijpen dat er met al het geld in het tennis niet meer geld gaat naar het antidopingprogramma”, aldus Federer tegenover Engelse media.

“Het lijkt voor mij een logische investering, maar misschien is het lastiger dan het lijkt om dat geld bij elkaar te krijgen. Zeker tijdens de winterstop zijn er echt meer dopingcontroles nodig”, zei de 35-jarige Zwitser.

Doping in het tennis kwam afgelopen jaar voor het eerst groot in het nieuws toen Maria Sharapova voor vijftien maanden werd geschorst vanwege het gebruik van meldonium.

Federer wil dat er op de ATP- en WTA-tour regelmatiger gecontroleerd gaat worden. “De beste manier om op doping te controleren is door dat altijd te doen als de inzet hoger wordt. Bijvoorbeeld door bij ieder toernooi alle kwartfinalisten te controleren. Dan zijn er altijd controleurs als het prijzengeld en de punten omhoog gaan.”

Blessure

Federer kwam na een blessure een halfjaar lang niet in actie. Door die rustperiode is de Zwitser ervan overtuigd dat hij juist nog een langere tijd door kan.

“Ik denk dat ik een verstandig besluit heb genomen”, zei Federer, die begin januari zijn rentree maakt in de Hopman Cup. “Ik had deze periode meer nodig dan ik dacht, vooral in mentaal opzicht. Ik heb gekeken naar het gehele plaatje en er alles aan gedaan weer volledig fit en scherp te worden. Hopelijk werpt dat straks zijn vruchten af.”

De mondiale nummer zestien kwam op Wimbledon, waar hij in de halve eindstrijd verloor van Milos Raonic, voor het laatst in actie. De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar ontbrak dus op de US Open. In 1999 had Federer voor het laatst niet meegedaan aan een Grand Slam-toernooi.

De Hopman Cup in Perth gebruikt Federer als voorbereiding op de Australian Open, later in januari.

Bron: nu.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter