Federer zegt deelname Parijs toe

Roger Federer neemt over twee weken op Roland Garrsos, tweede grandslamtoernooi van het jaar, het racket weer ter hand. De Zwitser werd afgelopen dinsdag vader van een tweeling en liet daarop weten voorlopig een pauze te zullen inlassen.

Federer suggereerde daarbij zelfs dat hij Roland Garros aan zich voorbij zou laten gaan. “Roger heeft de intentie om Roland Garros te spelen”, bevestigt zijn manager Tony Godsick.

“Over het toernooi van Rome (11 tot en met 18 mei, red.) zal hij op het laatste moment beslissen. Dat is afhankelijk van hoe alles verloopt met zijn gezin.”

Record

Federer was op de laatste 57 grandslams actief en heeft daarmee het record van meest gespeelde grandslams op rij in handen. Voor de mondiale nummer vier betekent het zijn zestiende achtereenvolgende deelname in Parijs.

De 32-jarige Federer, die vorig jaar op Roland Garros verloor van Jo-Wilfried Tsonga, maakte dinsdag via zijn Twitter-pagina bekend dat zijn vrouw was bevallen van hun derde en vierde kind. Om die reden liet Federer het masters-toernooi van Madrid schieten.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter