Feest in Alkmaar na stunt AZ

AZ speelt ook na de winterstop in de Europa League. De Alkmaarders wonnen donderdagavond in eigen huis knap met 3-2 van Zenit Sint-Petersburg dat al zeker was van de winst in Groep D. De Russen hadden de eerste vijf groepsduels niet verloren.

Aanvoerder¬†Ben Rienstra zette AZ al in zevende minuut op voorsprong met een uitgekiend schot. Op slag van rust tekende Ridgeciano Haps via binnenkant van de paal voor de tweede treffer van de Alkmaarders. Een belangrijk doelpunt want de dreiging van Zenit op de gelijkmaker was er wel degelijk. Een minuut later knalde Robert M√ľhren ook nog eens keihard op de paal.

Een half uur voor tijd werd het toch nog billen knijpen in Alkmaar. Giuliano, de beste man aan de kant van de Russen, schoot de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Ruim twintig minuten voor tijd kon het publiek in Almaar weer opgelucht ademhalen. Op het moment dat Zenit steeds sterker werd, scoorde Muamer Tankovic met een heerlijk schot de bevrijdende: 3-1.

Tien minuten voor tijd sloeg de schrik bij het publiek opnieuw rond het hart toen Stijn Wuytens in eigen doel scoorde: 3-2. In de spannende minuten die volgden hield AZ stand zodat de tweede plaats in de groep een feit werd en dus overwinteren de Alkmaarders in de Europa League.

Telesport

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter