Felle strijd om finale EK-voetbal

Van de 19 landen die een speelstad aanbieden voor het Europees kampioenschap voetbal in 2020 zijn er twee die wedijveren om de halve finales en de finale. Dat zijn Engeland met Londen en Duitsland met München, liet de Europese bond UEFA zaterdag weten.

De andere landen dingen mee naar het zogeheten standaardpakket van drie groepswedstrijden en één wedstrijd in de knock-outfase. De KNVB heeft zich officieel kandidaat gesteld voor drie groepsduels en een achtste finale in de Amsterdam ArenA.

De eindronde van 2020 zal vanwege het 60-jarig bestaan in 13 verschillende landen worden gehouden. De UEFA maakt op 19 september de speelsteden bekend.

Aanvankelijk toonden 32 landen interesse in een deel van de organisatie van het EK 2020, maar 13 landen zijn afgehaakt. UEFA-voorzitter Michel Platini reageerde verheugd op de brede belangstelling; „We zijn blij met zoveel ‘bids’. De 60e verjaardag van het toernooi wordt een historisch feest. Door het EK te verspreiden over het continent, kunnen nog meer fans de magie meebeleven.”

De 19 landen die een stad aanbieden zijn: Nederland (Amsterdam), Azerbeidzjan (Bakoe), Wit-Rusland (Minsk), België (Brussel), Bulgarije (Sofia), Denemarken (Kopenhagen), Engeland (Londen), Macedonië (Skopje), Duitsland (München), Hongarije (Boedapest), Israël (Jeruzalem), Italië (Rome), Ierland (Dublin), Roemenië (Boekarest), Rusland (St. Petersburg), Schotland (Glasgow), Spanje (Bilbao), Zweden (Stockholm) en Wales (Cardiff).

telesport.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter