Feyenoord loopt averij op bij FC Utrecht

Feyenoord is op bezoek bij FC Utrecht op een gelijkspel blijven steken en is de derde plaats kwijtgeraakt aan AZ.

Utrecht-Feyenoord staat doorgaans voor strijd, maar daar was in de bijzonder tamme eerste helft niets van te merken. Vloeiende aanvallen konden er niet worden opgetekend en echt doelrijpe kansen bleven uit. Wel moest Sven van Beek ingrijpen bij een vrije trap: hij kopte de bal voor de neus van drie aanstormende Utrecht-aanvallers doelbewust net naast het eigen doel.

Opwinding was er wel aan het eind van de eerste helft, maar dat was het gevolg van onvriendelijkheden over en weer. Arbiter Björn Kuipers deelde voor de pauze vijf gele kaarten uit, waarvan er vier voor Utrecht-spelers waren.

Haller treuzelt

Tien minuten na rust kon de eerste grote kans worden opgetekend en die was voor Utrecht: Tommy Oar bereikte met een voorzet Christian Kum, die de bal niet goed onder controle kreeg en over schoot. Sébastien Haller, die vijf keer scoorde in de laatste twee duels, treuzelde daarna toen hij de kans kreeg op een treffer en Terence Kongolo kon daardoor bijtijds ingrijpen.

Van Feyenoord, ogenschijnlijk nog moe van het Europa League-treffen met AS Roma, ging weinig dreiging uit. Karim El Ahmadi haalde een kwartier voor tijd nog wel uit, maar zag doelman Robbin Ruiter zijn inzet met een reflex pareren. Haller leek Utrecht de zege te gaan bezorgen, passeerde doelman Kenneth Vermeer ook, maar Kongolo haalde de bal net voor de lijn weg.

Door het doelpuntloze gelijkspel werd Feyenoord gepasseerd door AZ, dat gisteren met 2-0 te sterk was voor Willem II.

nos.nl

Share article

Latest articles