QN Sport+ Television N.V.

Feyenoord wil verantwoord aanvallen

feyenoord

Feyenoord staat voor een loodzware klus als het woensdag in Istanbul aan moet treden tegen het Turkse Besiktas. De Rotterdammers hebben de schone taak om in de derde voorronde van de Champions League een 2-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd in Rotterdam weg te poetsen.

Een moeilijke opgave, maar Feyenoord-trainer Fred Rutten ziet wel degelijk kansen voor zijn ploeg.

“We zijn in de eerste wedstrijd absoluut niet de onderliggende partij geweest. Die wedstrijd was best wel in evenwicht. Door twee persoonlijke fouten gaan we de mist in, daar moeten we woensdag heel alert op zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat wij kunnen gaan scoren.”

Twee gedachten

Maar naast de doelpunten die Feyenoord moet gaan maken, is het ook zaak voor de Rotterdammers om het achterin dicht te houden. Wie dat moet gaan doen, is nog niet zeker. Khalid Boulahrouz is niet fit en de test met Ruben Schaken als rechtsachter mislukte vorige week. Toch denkt Rutten dat zijn ploeg niet op twee gedachten zal gaan hinken.

“Ik denk dat dit team daarmee moet kunnen dealen. Je moet proberen snel een goal te maken. Dan kan zo’n wedstrijd tot de negentigste minuut heet blijven. Omdat iedere tegengoal die zij dan krijgen, uitschakeling betekent. Maar er moet balans zijn. Je kan niet onverantwoord gaan hollen, rennen en draven. Ik denk dat dat niet verstandig is tegen een ploeg als Besiktas.”

Statistieken in nadeel Feyenoord

De statistieken zijn Feyenoord in ieder geval niet gunstig gezind. Besiktas overleefde de laatste elf Europese kwalificatierondes die het speelde. Feyenoord werd in de laatste vier rondes uitgeschakeld. De laatste keer dat Feyenoord een kwalificatieronde overleefde was dat echter tegen een Turkse tegenstander. In het seizoen 2002/2003 werd Fenerbahçe uitgeschakeld en mocht Feyenoord de Champions League in.

Mocht Feyenoord de tweestrijd met Besiktas winnend afsluiten, dan volgt nog de vierde ronde, voordat het hoofdtoernooi van de Champions League wordt bereikt.

nos.nl