QN Sport+ Television N.V.

FIFA legt Senegal stevige sanctie op na schandalig laser-incident

De FIFA heeft de Senegalese bond een sanctie opgelegd voor het wangedrag van het thuispubliek tijdens de wedstrijd tegen Egypte eind maart. Toeschouwers in het thuisvak lieten zich van hun slechtste kant zien door massaal met laserpennen in het gezicht van de Egyptische spelers te schijnen.

 

Een maand na de Afrika Cup-finale, waarin Senegal na strafschoppen aan het langste eind trok, stonden beide landen opnieuw tegenover elkaar in een penaltyreeks. Ditmaal in Diamniadio, Senegal. Inzet: een ticket voor het WK 2022 in Qatar.

Met name de strafschoppenserie werd echter ruw verstoord door Senegalese toeschouwers. Drie van de vier Egyptenaren misten hun strafschop nadat ze massaal met laserpennen in hun eigen werden geschenen. Dat was op de beelden overduidelijk te zien. Senegal schoot zijn penalty’s beter binnen en plaatste zich voor het WK, waar het onder meer tegenover Oranje staat.

DTSNV

De FIFA kondigde maandag een hele reeks sancties aan en daarbij komt ook Senegal aan de beurt. De wereldvoetbalbond heeft de Senegalese federatie een boete van zo’n 170 duizend euro opgelegd en het land moet zijn volgende thuiswedstrijd zonder publiek spelen.

vi.nl