FIFA onderzoekt of bondscoach Zambia op WK aan borst speelster zat

De FIFA doet onderzoek naar de bondscoach van de Zambiaanse voetbalsters. Bruce Mwape zou voorafgaand aan de groepswedstrijd tegen Costa Rica op het wereldkampioenschap een borst van een van de speelsters van Costa Rica hebben aangeraakt.

„We kunnen bevestigen dat er een klacht is binnengekomen over het Zambiaanse vrouwenelftal en dat die momenteel wordt onderzocht”, meldt de wereldvoetbalbond. „De FIFA neemt elke beschuldiging van ongepast gedrag zeer serieus en heeft een duidelijke procedure ingesteld zodat iedereen in het voetbal melding kan maken.”

tromoto nv

De Zambiaanse voetbalbond liet vrijdag weten „geen enkele klacht van deze aard” te hebben ontvangen. „We waren daarom verrast toen we lazen over dergelijke aantijgingen tegen de bondscoach, zoals die in de pers verschenen”, aldus secretaris-generaal Reuben Kamanga.

De naam van bondscoach Mwape dook de afgelopen maanden meermaals op bij onthullingen over seksueel misbruik in het Zambiaanse vrouwenvoetbal. De Zambiaanse voetbalbond stelde in het verleden al een onderzoek in, ook al werd er nooit officieel een klacht ingediend. Mwape zelf ontkende de beschuldigingen steeds met klem.

Zambia overleefde de poulefase op het WK niet, na nederlagen tegen Japan en Spanje (twee keer 5-0) en een zege tegen Costa Rica (3-1).

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles