FIFA schorst Beckenbauer voor 90 dagen

‘s Werelds overkoepelende voetbalorganisatie FIFA heeft de Duitse voetballegende Franz Beckenbauer voorlopig voor 90 dagen geschorst. De voormalige libero van het Duits nationale elftal, wereldkampioen als speler én als trainer, heeft onvoldoende meegewerkt aan een onderzoek van de ethische commissie.

Beckenbauer mag in de betreffende periode geen enkele functie in het voetbal uitoefenen. De maatregel gaat per direct in.

Volgens de FIFA is Beckenbauer meerdere keren gevraagd naar zijn rol bij de toewijzingen van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar), zowel persoonlijk als schriftelijk en in het Duits en het Engels. Hij zou daarop niet hebben gereageerd.

Beckenbauer (68) leek niet onder de indruk van de maatregel. ‘Volgens mij is het een 1 aprilgrap. Kennelijk wil iemand bij de FIFA even leuk doen. Dit is toch bijna niet serieus te nemen.’

Eerder liet Beckerbauer weten zich niet geroepen te voelen met de betreffende commissie van de FIFA in gesprek te gaan. ‘Ik heb bij de organisatie geen enkele officiële functie, maar ben slechts adviseur. Daarom ben ik op geen enkele wijze verplicht met wie dan ook te praten.’

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter