QN Sport+ Television N.V.

FIFA wijst beroep Atlético Madrid-speler Kieran Trippier rond gokschorsing af

ZÜRICH – De FIFA heeft het beroep van Atlético Madrid tegen de schorsing van Kieran Trippier afgewezen en heeft bevestigd dat sancties die hem vorige maand waren opgelegd door de Engelse bond FA van kracht blijven.

Het betekent dat de rechtsback van de koploper in Spanje tien weken is geschorst vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot gokken.

De FA achtte bewezen dat de Engelse international de afgelopen jaren vier keer de gokregels heeft overtreden. Zo zou Trippier zijn zwager vooraf hebben ingeseind over zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid, in de zomer van 2019. Het familielid van Trippier zette daar vervolgens geld op in en maakte zo flinke winst. Behalve de schorsing kreeg Trippier een boete van 77.000 euro.

Atlético vond de tien weken schorsing buitenproportioneel en onrechtvaardig voor de club en tekende beroep aan bij de FIFA. Die schortte de schorsing op, waardoor Trippier weer kon voetballen. Hij miste door de schorsing al twee wedstrijden in LaLiga, maar deed afgelopen week gewoon mee in het duel met Sevilla. Hij zal nu nog acht wedstrijden missen van Atlético in alle competities, dus ook de confrontatie met Chelsea in de knock-outfase van de Champions League. Trippier kan pas op 28 februari weer meedoen, tegen Villarreal.

Telesport