FIFA: WK in Qatar, nergens anders

Het WK voetbal 2022 wordt gewoon in Qatar gehouden, zo heeft de FIFA in een verklaring laten weten. Daarmee reageert de wereldvoetbalbond op berichten in met name de Duitse media. FIFA-president Sepp Blatter zou tijdens een bezoek aan Noorwegen hebben gezegd dat Qatar het WK zal worden afgenomen vanwege de steun die het land geeft aan terreurorganisatie IS. Dat verhaal werd naar buiten gebracht door het Duitse weekblad Der Spiegel.

Sepp Blatter heeft niet gezegd dat het WK voetbal niet in Qatar mag plaatsvinden, meldde een woordvoerder van de FIFA vandaag. Volgens Der Spiegel zou Blatter zijn uitspraken hebben gedaan tijdens een diner met de Noorse voetbalbond in oktober. De FIFA-voorzitter zou gezegd hebben dat de leiders van Qatar “arrogant zijn” en “zij menen zich alles te kunnen permitteren vanwege hun rijkdom”.

Kritiek

De wereldvoetbalbond ontkent alle uitspraken van haar 78-jarige voorzitter. “Op geen enkele wijze heeft de voorzitter van de FIFA Qatar geassocieerd met IS. De sfeer bij het diner was aangenaam, vriendelijk en relaxed. Het WK vindt plaats in Qatar en nergens anders.”

Blatter liet zich al eerder kritisch uit over Qatar als gastland voor het WK voetbal in 2022. Zo stelde hij voor om het toernooi in november te laten plaatsvinden, omdat het dan minder warm is. Ook zei hij spijt te hebben van de keuze voor het land in het Midden-Oosten. De ethische commissie van de FIFA onderzocht de toewijzing van zowel het WK 2018 als het WK 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter