Florentino Perez onbedreigd ’herkozen’ als voorzitter Real Madrid

AMSTERDAM – Waar de strijd om het voorzitterschap bij Barcelona de gemoederen maanden bezighield, is er bij Real Madrid niet eens sprake van spanning. Florentino Perez mag zich zonder tegenstand opmaken voor een nieuwe termijn.

De 74-jarige Spaanse zakenman bleek bij het sluiten van de inschrijvingen de enige kandidaat voor de functie. De deadline voor kandidaten om zich te melden liep maandag om middernacht af. De Madrileense club bevestigde dinsdagochtend dat Perez aan een zesde termijn begint, die loopt tot 2025.

 

Perez leidt Real Madrid sinds 2009. Hij werd eerder herkozen in 2013 en 2017, steeds zonder tegenkandidaat. Tussen 2000 en 2006 bekleedde hij de functie ook al. Alles bij elkaar zal hij als deze termijn afloopt dus 22 jaar voorzitter zijn.

De komenden vier jaar bevatten de nodige uitdagingen voor Perez. Onder andere de lopen verbouwing aan het Santiago Bernabeu en de financiële situatie na de coronapandemie zijn belangrijke cases. Verder zal ook de selectie op peil moeten komen. Daarbij wordt er vooral gekeken naar het halen van een jonge steraanvaller en dan wordt er vooral gehoopt op Kylian Mbappé of Erling Braut Haaland. Enkele andere namen die in de media rondzingen voor andere posities zijn die van Kieran Tierney (Arsenal) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes).

Telesport

Share article

Latest articles