Formule 1-coureurs en teams krijgen uniek vaccinatieaanbod in Bahrein

AMSTERDAM – De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft een uniek aanbod gedaan aan alle Formule 1-betrokkenen. Onder meer coureurs, teamleden en media kunnen in maart het Pfizer-BioNTech vaccin toegediend krijgen.

Net als in Nederland moet er wel 21 dagen tussen beide prikken inzitten. Op 12, 13 en 14 maart zijn de tests in Bahrein. Op 28 maart volgt volgens de eerste Grand Prix van het seizoen op hetzelfde circuit.

Het management van de Formule 1 heeft het aanbod beleefd afgeslagen, zo wordt desgevraagd gemeld. De verwachting is dat de tien teams zich daarbij aan zullen sluiten. Het officiële statement van de leiding van de koningsklasse luidt:

,,De Formule 1 heeft, als een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie, geen plannen om zich als een reizende groep te laten vaccineren voorafgaand aan de geplande uitrol van vaccins via het gezondheidssysteem in het Verenigd Koninkrijk.”

De nieuwe Formule 1-baas Stefano Domenicali stelde eerder al dat de Formule 1 niet ‘voor wilde dringen’. Veel betrokkenen, onder wie coureurs, zijn normaal gesproken drie weken na een eventuele eerste dosis ook niet meer in Bahrein. De verwachting is dan ook niet dat een van de hotshots gebruik zal maken van het aanbod.

 

 

Bron: Formule1.nl

Share article

Latest articles