QN Sport+ Television N.V.

Frenkie de Jong voelt zich goed bij de extra druk van Koeman

Frenkie de Jong is het eens met Ronald Koeman, die de middenvelder vorig jaar na zijn komst in Barcelona duidelijk maakte dat hij meer van hem verwacht. Dat vertelt de Oranje-international een interview dat op VI PRO staat.

‘Toen hij er net was in Barcelona, heb ik met hem gesproken. “Frenkie”, zei hij, “je bent een grote aankoop van de club, je komt uit het buitenland en dan móét je ook het verschil gaan maken. Laten zien dat je iets extra brengt”. Terwijl hij me vanaf dag één dus heel veel vertrouwen gaf, zat er wel een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Extra druk. Voor mij voelde dat goed, want ik was het eigenlijk wel met hem eens. Wat ik net al zei: mijn eerste jaar was goed qua speeltijd die ik kreeg, maar ik vond mezelf vlakkig. Nu heb ik veel meer kunnen laten zien. Ik ben eigenlijk nooit tevreden’, aldus De Jong, die zich met zeven goals en zeven assists (alle competities) meer liet gelden.

 

Tegelijkertijd moest de 24-jarige middenvelder wel op meerdere posities spelen. Zo deed Koeman negen keer een beroep op hem als centrale verdediger. De Jong vindt niet dat het ten koste gaat van zijn niveau. ‘Het maakt mij op zich niet uit waar de trainer me neerzet, al speel ik natuurlijk wel het liefst op het middenveld. Maar achterin ging het ook goed. Weet je, het gaat altijd om vertrouwen. Dat heb ik heel erg gevoeld afgelopen jaar. De trainer gelooft echt in me en ook de supporters en de media waren positief. Dat is mooi en dan is het voor mij geen enkel probleem te spelen waar het team me op dat moment het hardst nodig heeft. Zo ben ik altijd geweest en zo sta ik er nu nóg in.’

vi.nl