Froome kijkt al uit naar 2015

Christopher Froome staat slechts op 1 minuut 20 van leider Alberto Contador derde in de Vuelta, maar hij heeft zijn zinnen nu al gezet op 2015. ‘Ik wil de Vuelta niet downgraden, maar ik ben hier vooral om me fysiek en mentaal voor te bereiden voor volgend jaar. Ik kijk uit naar 2015’, zegt hij tegen L’Equipe.

De Brit wilde oorspronkelijk zijn titel in de Tour verdedigen, maar door een val in La Grande Boucle brak hij zijn pols en moest hij opgeven. Vandaar ook zijn deelname aan de Ronde van Spanje. ‘Ik ben hier naartoe gekomen om in ieder geval een grote ronde in mijn benen te hebben. Zo ben ik beter voorbereid voor de winter, anders zou ik zes maanden koersen missen. Dan is het moeilijk om op topniveau terug te keren.’

De Tour-winnaar van 2013 kan tot dusverre zijn Spaanse concurrenten Contador, Joaquim Rodríguez en Alejandro Valverde maar met moeite bijhouden in de bergen. Toch wist hij ook zondag de schade te beperken. ‘Het is moeilijk te accepteren dat ik sterker kan zijn. Ik hou niet van het gevoel als anderen demarreren, terwijl ik al moeite heb om ze überhaupt te volgen. Sterker nog, ik haat het zelfs. Des te meer motivatie om volgend seizoen sterker terug te keren.’

ad.nl

Share article

Latest articles