QN Sport+ Television N.V.

Fury blaast ’battle of Britain’ tegen Joshua af: ’Vergeet het maar, lafaard!’

LONDEN – Bokser Tyson Fury heeft het gevecht om de wereldtitel tegen zijn landgenoot Anthony Joshua afgeblazen. Joshua zou het contract niet hebben ondertekend voor de gestelde deadline op maandag.

„Er is geen contract getekend, dus het is officieel voorbij voor Joshua. Hij staat in de kou”, liet Fury weten op Instagram.

 

Fury had al zijn pensioen aangekondigd, maar daagde eerder deze maand vrij onverwacht Joshua uit om te boksen om de wereldtitel bij de zwaargewichten bij de profbond WBC. Er kwam een deal voor de ’Battle of Britain’, waarbij 60 procent van de inkomsten naar Fury zouden gaan en de resterende 40 procent naar de 32-jarige Joshua, die zijn laatste twee titelgevechten tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik had verloren.

 

Het management van Joshua en de promotor van het boksgevecht waren akkoord met die voorwaarden, maar stelden de communicatie uit vanwege de dood van de koningin Elizabeth. Fury had daar kennelijk geen boodschap aan, getuige zijn duidelijke boodschap aan Joshua. „Vergeet het maar lafaard, ik heb het altijd al geweten. Wat je nu ook zegt, het kan me niet schelen. Veel succes met je carrière en je leven. Einde.”

 

DTSNV

Telesport