Gavin Kensmil in All-Conference First Team

PARAMARIBO – Twee dagen na de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen is Gavin Kensmil in de Verenigde Staten gewaardeerd voor zijn prestaties. De Surinaamse basketballer werd maandag uitverkoren in het Southland 1st Team All-Conference. Daarmee heeft hij Ă©Ă©n van zijn individuele doelen verwezenlijkt. “Ik wil ‘Player of the Year’ worden en in het Southland Conference All-First Team komen”, liet hij in november 2020 doorschemeren tijdens een interview met de Ware Tijd.

Zach Nutall van Sam Houston University werd maandag uitgeroepen tot Southland Conference Men’s Basketball Player of the Year. Spelers in de All-Conference Teams en winnaars van individuele awards worden genomineerd en gekozen door de hoofdcoaches en sports information directors van de conference.

Voor de Surinamer is het het tweede seizoen op rij dat hij in aanmerking komt voor een individuele onderscheiding. Vorig jaar werd hij – na gemiddelden van 11,9 punten, 6,7 rebounds en een schotpercentage van 58 procent – uitgeroepen tot Newcomer of the Year van de Southland Conference en kreeg hij een plek in het Second Team All-Southland.

 

Kensmil werd dit seizoen twee keer – 7 december 2020 en 22 februari 2021 – uitgeroepen tot Player of the Week. Hij sloot het competitiejaar af met gemiddelden van 16,8 punten, 7,9 rebounds en een schotpercentage van 63,5 procent. Zijn schotpercentage en offensive rebounds (3,13) waren de hoogste in de Southland Conference.

De power forward had vier double-doubles en scoorde in zes van de wedstrijden twintig of meer punten. De Surinamer leidde de Stephen F. Austin State University tot een 12-3 winst-/verliesstaat en vierde plek in de Southland Conference. Echter, The Lumberjacks, die zich daarmee al hadden verzekerd van de postseason, zullen vanwege een schorsing niet meedoen aan de play-off.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles