QN Sport+ Television N.V.

Gavin Kensmil Team MVP en ‘Athlete of the Year’

PARAMARIBO – Na eerder door andere organisaties te zijn gehuldigd, is Gavin Kensmil woensdagavond door zijn eigen school voor het voetlicht geplaatst. De Surinaamse basketballer werd Team MVP, maar nog belangrijker was zijn uitverkiezing tot winnaar van de Ralph Todd Male Athlete of the Year Award. “SFA thank you so much”, tweette hij enkele uren daarna.

Zijn uitverkiezing tijdens het sportgala van de Stephen F. Austin State University komt niet uit de lucht vallen. “Gavin Kensmil left a mark this year and that’s why he is tonight’s Ralph Todd Male Athlete of the Year winner!!” schreef SFA nadat de prijs aan de Surinamer was toegekend tijdens de #GoldenAxes.

Als eerste viel de Surinamer in de prijzen in de categorie Team MVP als Most Valuable Player (MVP) bij het onderdeel basketbal. De andere winnaars waren Skylar Black (baseball), Corin Evans (beachvolleybal), Sarah Gill (bowlen), Xavier Gipson (American Football), Steven Fabik en Kate Dishman (golf), Parker Jones en Kelsey Ramirez (cross-country), Asani Hylton en Nissi Kabongo (atletiek), Maddie Talbot (vrouwenvoetbal), Kassidy Wilbur (softball), Lucy Furness (tennis), Taya Mitchell (vrouwenvolleybal), Stephanie Visscher (vrouwenbasketbal). “We konden het niet doen zonder hen”, prees de school de winnaars.

 

Daarna ging Kensmil er vandoor met de hoofdprijs: Male Athlete of the Year. Hij leidde The Lumberjacks in zijn tweede jaar op de universiteit naar zestien zeges in 21 duels, inclusief 12-3 in de Southland Conference. Hij had gemiddelden van 15,9 punten, 7,1 rebounds, 1,4 steals en 1,2 assists en scoorde 63,2 procent van zijn schoten. Hij had vier double-doubles en scoorde in zeventien duels minimaal tien punten.

Op 30 maart werd hij uitgeroepen tot Southland Conference Student-Athlete of the Year. Met een 3.52 GPA – de op twee na hoogste onder de All-Academic Teams – was hij ook in het First Team All-Academic. Kensmil, een kinesiologie major, studeert volgende maand af. Eerder in maart verwierf hij een plek in het Division I All-District Second Team van de National Association of Basketball Coaches. Op 8 maart kreeg hij een plaats in het Southland First Team All-Conference. Ook tijdens het seizoen speelde hij zich in de kijkers en werd hij twee keer Southland Conference Player of the Week.

Dwtonline.com