Geen revanche voor Kensmil en SFA

PARAMARIBO РOndanks achttien punten heeft de Surinaamse forward Gavin Kensmil niet kunnen voorkomen dat de Stephen F. Austin State University (SFA) voor de tweede keer dit seizoen haar meerdere moest erkennen in Abilene Christian University (ACU). Donderdag in de vroege ochtend Surinaamse tijd werd nipt met 61-63 verloren in het eigen William R. Johnson Coliseum, de eerste thuisnederlaag na tien opeenvolgende zeges. Op 27 januari had ACU de thuiswedstrijd met 82-62 gepakt.

Het verlies, het tweede in de laatste drie duels, betekent bijna zeker dat SFA het reguliere seizoen niet als kampioen van de Southland Conference kan afsluiten. De ploeg staat vierde met een 11-3 winst-/verliesstaat en heeft alleen nog de uitwedstrijd van zaterdag tegen Sam Houston State University voor de boeg. Sam Houston University, dat woensdag won, voert de ranglijst aan met 13-2, gevolgd door Nicholls en ACU met elk 12-2.

 

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en mogelijk van zijn NCAA Division I-loopbaan, speelde Kensmil 36 minuten. Hij miste slechts één van zijn zeven veldbaskets en benutte zes van de tien vrije worpen. De Surinamer had wel een season-low drie rebounds en twee steals. Hij beging vier turnovers en maakte vier persoonlijke fouten. Cameron Johnson (19 punten) en David Kachelries (13) waren de enige andere SFA-spelers in dubbele cijfers.

The Lumberjacks hadden bij de rust een 34-28 voorsprong. Nadat de tegenstander met 13:47 op 11-8 kwam, gaf Kensmil met een lay-up de aanzet tot een 16-0 run (24-11) in 5,5 minuten. De Surinamer had zeven punten in die tijdspanne en sloot de helft af met tien punten. De grootste voorsprong was vijftien punten: 30-15 met 4:59 te spelen. Echter, ACU had een 13-4 run naar het einde toe en wist daardoor de achterstand tot zes punten terug te brengen.

Kensmil had in de eerste anderhalve minuut van de tweede helft twee lay-ups, waardoor de score 38-31 werd. Maar met 14:19 nam de tegenstander de eerste voorsprong na de rust: 41-40. Twintig seconden daarna counterde Johnson met een three-pointer. Maar nadat Coryon Mason uit een driepunter ACU op 46-44 bracht met 13:10 keek het team niet meer achterom. De grootste voorsprong was zeven punten.

Uit twee vrije worpen bracht Kensmil de achterstand tot drie punten (58-61), voordat Calvin Solomon met drie vrije worpen op rij zorgde voor een gelijke stand: 61-61 met 1:11 op de klok. Met achttien seconden te gaan maakte Reggie Miller Kensmil de bal afhandig. Zijn teamgenoot Mahki Morris miste met twee seconden nog een jumper in de bucket, maar Kolton Kohl wist met een at-the-buzzer putback de zege binnen te halen.

SFA sluit het reguliere seizoen zaterdag af op bezoek bij Sam Houston State University. De koploper van de Southland Conference incasseerde √©√©n van haar twee nederlagen tegen The Lumberjacks, de andere kwam op 24 februari tegen ACU. Op 31 januari werd met 68-78 verloren van The ‘Jacks. Kensmil had in die partij negen punten, vier rebounds en twee assists. Sam Houston State University heeft dit seizoen nog niet verloren in haar eigen Johnson Coliseum in Huntsville, Texas: 7-0.

 

 

Bron: DwtOnline.com

Share article

Latest articles