QN Sport+ Television N.V.

Gekte rond Newcastle: ‘Ook De Ligt en De Vrij op flink wensenlijstje’

Newcastle United is dankzij de entree van de Saoedische suikeroom het middelpunt van de Europese  transfercarrousel geworden. Ook Nederlandse aanwinsten blijven niet ongenoemd als toekomstige Magpies.

Nu alom bekend is dat Newcastle met de dikste portemonnee kan shoppen, is het ieder uur wel raak. Ook in Italië wordt vandaag een flinke duit in het transferzakje gedaan. Het Italiaanse Tuttosport heeft een cover gewijd aan de opmerkelijke revolutie op St. James’ Park, waar het geld na de komst van het Saoedische consortium gaat stromen als nimmer tevoren. Zelfs Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt figureren op het geopperde lijstje van vijf spelers uit de Serie A, die verleid zouden worden door het lucratieve aanbod.

 

Met de beoogde miljoeneninjectie in aantocht wordt gestrooid met lijstjes. Philippe Coutinho, Jesse Lingard en Dele Alli zijn de revue gepasseerd, terwijl ook Gareth Bale, Alexandre Lacazette en Clément Lenglet worden geopperd als aanstaande versterking voor The Magpies.

Ondertussen probeert manager Steve Bruce zijn ploeg voor te bereiden op het vervolg in de Premier League, in de wetenschap dat er een ware metamorfose aan zit te komen waarbij zijn rol waarschijnlijk uitgespeeld is. Want ook flink wat namen zijn voorbij gekomen als de juiste persoon om het project Newcastle vorm te geven.

Lucien Favre (ex-Borussia Dortmund), Brendan Rodgers (Leicester City), Steven Gerrard (Rangers FC) en Graham Potter (Brighton & Hove Albion) zouden opties zijn om het over te nemen, terwijl ook grote namen als Zinedine Zidane en Antonio Conte worden genoemd.

vi.nl